Hozzávalók:
Kakaós tészta: 6 tojássárgája
Kókuszos tészta: 15 dkg
Krém: 6 tojássárgája
*
Elkészítés:
A kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Pöttyöket rakunk belőle a kakaós tésztára, majd ezután a másik fél kakaós tésztát simítjuk erre rá. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a 6 tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel együtt kikeverve, elkészítjük a krémet. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük. A tetejére is hagyjunk a krémből, majd megszórjuk kakaóporral. Jó ha állni hagyjuk egy éjszaka. A sok-sok karácsonyi sütés miatt nekem csak kisebb tepsim maradt,így nem volt elég hely a fehér pöttyök kialakításához. Picit összefolyt,de ez nem von le az élvezeti értékéből. 🙂