Hozzávalók:
A kakaós tésztához:
6 tojás
2 pohár tejföl
2 tejfölös pohár cukor
2 tejfölös pohár liszt
sütőpor
3-4 evőkanál kakaó
A kókuszos tésztához:
15 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
6 tojássárgája
6 kanál porcukor
7 kanál liszt
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
A mázhoz:
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál porcukor
8-10 evőkanál víz
1 evőkanál margarin
*
Elkészítés:
A kakaós tésztához a tojást kikeverjük a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. A kókuszos tésztához a 6 tojásfehérjét keményre felverjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe tesszük, hézagosan kanállal kókusz tésztapöttyöket teszünk rá. Befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd tűpróbáig sütjük. Ha megsült, keresztben kettévágjuk.
A krémhez a tojássárgát a cukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliával csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a habosra kikevert margarint. Az elkészült krémmel megtöltjük a tésztát.
Csokimázat készítünk a tetejére úgy, hogy a hozzávalókat a margarin kivételével gőz felett felmelegítjük, a végén hozzátesszük a margarint, de már nem melegítjük. Bevonjuk a süteményt.
Én nem szoktam mázat,reszelékkel szórtam.
32 x 24 cm-es tepsi