Hozzávalók:
55 dkg liszt
2 dkg só
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
150 dkg margarin
kávéskanál cukor
PANCS
4 csapott evőkanál liszt
2 csapott evőkanál só
0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogyfolyós masszát kapjunk )
*
Elkészítés:
-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben
-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló
-alaposan kidagasztjuk
-1 órát kelesztjük
–15 gombócra szedjük
-egyenként alaposan kisodorjuk
-szorosan egymás mellé rakjuk
-20 percig pihentettjük
-begyújtjuk a sütőt
-200 fokon 5-6 percig sütjük
-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal
-15 percig még sütjük-szép piros legyen
sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni
-langyosan szedjük szét