Palócos apró pecsenye.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Palócos apró pecsenye.

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg. sertés lapocka,
15 dkg. sárgarépa,
15 dkg. zöldbab,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. paradicsom püré,
só, őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
kevés olaj,
1 dl. száraz fehérbor.

*

Elkészítés:

A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a felkockázott húst.
addig pirítjuk, amíg kifehéredik.
A paradicsompüré hozzátétele után felöntjük kevés borral.
Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és beletesszük a sárgarépát, és a zöldbabot, és kevés apróra vágott petrezselyem zöldet.
Ezután már csak néhány perc együtt főzést igényel.
Szaftos étel, így tésztával, tarhonyával, vagy galuskával tálaljuk.

Palócos apró pecsenye.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Palócos apró pecsenye.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!