Hozzávalók:
60 dkg pulyka felső comb filé,
2 marék zöldbab,
2 krumpli,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér,
1 kis csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 mokkáskanál őrölt kömény,
só, őrölt bors,
1 dl. száraz fehérbor.
*
Elkészítés:
A húst feldarabolom, majd megmosom.
A hagymát szálasra vágom, és kevés zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, enyhén megsózom, majd felöntöm kevés borral.
A feldarabolt húst is hozzáteszem, kicsit pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Míg fedő alatt főzöm, feldarabolom a zöldségféléket.
Elsőként a sárgarépát, és a gyökeret karikázom fel, és hozzáadom a fazékban fővő húshoz.
Később a felkockázott krumpli, és a zöldbab is hozzákerül.
( fagyasztott zöldbabot használtam, de készíthető frissből is) Ha szükségesnek látjuk, a vizet pótoljuk !
Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük a tejföllel, a liszttel, és őrölt pirospaprikával, majd visszaöntjük a főzőléhez.
Jól elkeverjük !
Legutoljára az apróra vágott petrezselyem zöldet, őrölt borsot, kevés őrölt köményt, és annyi sót adunk hozzá, amennyi szükséges a végleges ízhez.