Palócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Palócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 ek. pirospaprika
1 ek. zsír

bors
30 dkg zöldbab( idényen kívül fagyasztott)
2 közepes krumpli
4 cikk fokhagyma
2 dl tejföl

*

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát megpirítom a zsíron, ráteszem a pirospaprikát, felöntöm pici vízzel, hozzáteszem a húst, jól átpirítom, majd felengedem kevés vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt, a vizet mindig pótolva párolom. Lényegében egy pörköltet készítek. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáteszem a zöldbabot, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, ekkor teszem bele a fokhagymát is, együtt párolom 10 percig.  Ezután  beleteszem a kockára vágott krumplit, a mustárt és együtt készre főzöm.Végül a tejfölt kikeverem egy tálban, felengedem egy kevés levessel(hőkiegyenlítés), és a forró leveshez öntöm, ekkor öntöm fel annyi vízzel, hogy levessűrűségű legyen, jól összeforralom, ha kell ekkor még fűszerezem kevés sóval, borssal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Palócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!