Hozzávalók:
30 dkg sertéslapocka felkockázva(lehet pulykacombfilé is)
30 dkg zöldbab(én most fagyasztottat használtam)
3 szem burgonya
1 fej hagyma
2 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek. liszt
őrölt fehérbors
ételízesítő
1 db leveskocka
Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Első lépésként készítünk egy pörköltalapot. Megdinszteljük az összekockázott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy pici vízzel és rátesszük a húst. Megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a hús egy kicsit párolódjon. Mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, beledobjuk a babérlevelet és öntünk rá még két decinyi vizet. Kb. negyedóra fövés után hozzátesszük a megtisztított és felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beledobjuk a leveskockát és megvárjuk, míg minden megfő. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, és mivel habarásról van szó, így a forró levesből merünk rá és azzal dolgozzuk simára. Félrehúzzuk a lábost, beleöntjük a levesbe a habarást, majd kevergetve újra felforraljuk. Ha kell utánaízesítjük, és már tálalhatjuk is.