Palócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Palócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg sertéslapocka felkockázva(lehet pulykacombfilé is)
30 dkg zöldbab(én most fagyasztottat használtam)
3 szem burgonya
1 fej hagyma
2 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek. liszt
őrölt fehérbors
ételízesítő
1 db leveskocka
Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Első lépésként készítünk egy pörköltalapot. Megdinszteljük az összekockázott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy pici vízzel és rátesszük a húst. Megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a hús egy kicsit párolódjon. Mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, beledobjuk a babérlevelet és öntünk rá még  két decinyi vizet. Kb. negyedóra fövés után hozzátesszük a megtisztított és felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beledobjuk a leveskockát és megvárjuk, míg minden megfő. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, és mivel habarásról van szó, így a forró levesből merünk rá és azzal dolgozzuk simára. Félrehúzzuk a lábost, beleöntjük a levesbe a habarást, majd kevergetve újra felforraljuk. Ha kell utánaízesítjük, és már tálalhatjuk is.

Palócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Palócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!