Hozzávalók:
– 50 dkg csirkehús
– 1 közepes fej vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 30 dkg zöldbab
– 1,5 dl tejföl (1 kispohár)
– 1 lapos evőkanál liszt
– só ízlés szerint
– teáskanál pirospaprika
– fehérbors ízlés szerint
– köménymag ízlés szerint
– oregánó ízlés szerint (ez el is maradhat)
– kurkuma ízlés szerint (ez el is maradhat)
– 2 ek étolaj
– 1,5 liter víz
*
Elkészítés:
1.
) A vöröshagymát és a csirkehúst összekockázzuk, majd az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, s rászórjuk a pirospaprikát, majd rádobjuk a csirkehúst, a sót és a többi fűszert is hozzászórjuk, s pörköltet készítünk belőle kb.
3 dl vízzel.
2.
) Ha kb.
fél ig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a fennmaradó 1, 2 liter vízzel.
3.
) Ha megfőtt minden, a tejfölt a liszttel összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit beleöntünk a leves levéből, s villával jó csomómentesre elkeverjük.
4.
) Félrehúzzuk a lábost, s teaszűrő segítségével beleöntjük a levesbe, s jól megkevergetjük.
5.
) A lábost visszatesszük a tűzhelyre, s forrástól számítva kb.
8-10 percig keverjük, s el is készül a levesünk.