Palócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

040

Nehézség

Könnyű

Palócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

– 50 dkg csirkehús
– 1 közepes fej vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 30 dkg zöldbab
– 1,5 dl tejföl (1 kispohár)
– 1 lapos evőkanál liszt
– só ízlés szerint
– teáskanál pirospaprika
– fehérbors ízlés szerint
– köménymag ízlés szerint
– oregánó ízlés szerint (ez el is maradhat)
– kurkuma ízlés szerint (ez el is maradhat)
– 2 ek étolaj
– 1,5 liter víz

*

Elkészítés:

1.
) A vöröshagymát és a csirkehúst összekockázzuk, majd az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, s rászórjuk a pirospaprikát, majd rádobjuk a csirkehúst, a sót és a többi fűszert is hozzászórjuk, s pörköltet készítünk belőle kb.
3 dl vízzel.
 2.
) Ha kb.
fél ig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a fennmaradó 1, 2 liter vízzel.
 3.
) Ha megfőtt minden, a tejfölt a liszttel összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit beleöntünk a leves levéből, s villával jó csomómentesre elkeverjük.
 4.
) Félrehúzzuk a lábost, s teaszűrő segítségével beleöntjük a levesbe, s jól megkevergetjük.
 5.
) A lábost visszatesszük a tűzhelyre, s forrástól számítva kb.
8-10 percig keverjük, s el is készül a levesünk.


Palócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Palócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!