Palóc leves, ahogy én szoktam

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Bandi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Palóc leves, ahogy én szoktam

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg sertés lapocka, vagy hasonló hús,
1/4 kg füstölt tarja, vagy 1/2 kg füstölt húsos csont,
1/2 kg zöldbab vagy egy üveg konzerv zöldbab,
1/2 kg krumpli,
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál 10%-os ecet,
2 közepes fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, fűszerpaprika,
tárkony, kapor az ízesítéshez.

*

Elkészítés:

A húsokat felkockázzuk és a hagymával, fokhagymával, a szokásos módon egy pörkölt alapot készítünk belőle. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadhatjuk a zöldbabot, majd azzal fedő alatt tovább pároljuk. Ha a zöldbab elkezdett puhulni, hozzáadhatjuk a felkockázott krumplit és felengedjük vízzel, hogy körülbelül 3 ujjnyira ellepje.
Ha újra elkezd forrni, hozzáadhatjuk a tárkonyt, a kaprot és esetleg két babérlevelet.
Közben elkészítjük a tejfölből, lisztből ecetből a csomómentes habarást. Ha a habarást kikevertük, pár evőkanál forró levest teszünk hozzá, majd az egészet lassú kevergetés közben a leveshez adjuk.
Akkor kész, ha a habarással együtt is újra forrni kezd.

Palóc leves, ahogy én szoktam

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Palóc leves, ahogy én szoktam

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!