Hozzávalók:
Tészta: :1kg liszt, 7dl tej , 3 e.k kristály cukor, 4dkg élesztő, 1 cspetnyi só, 10 dkg olvasztott margarin,1 cs vaníliás cukor, 1db tojáa-
Töltelék: ::sárgabarck lekvár,
Szóráshoz: :15dkg darált dió, 2 cs vaníliás cukor, 10dkg kristály cukor
*
Elkészítés:
A tészta hozávalóit bedagsztjuk és duplájára kelesztjük.Mikor már megkelt akkor kb 1,5cm vastagságúra kinyújtjuk , lisztezett deszkán és a sárgabarck lekvárt a széleire elosztjuk , majd a tésztát ráhajtjuk és akár pogácsa szaggatóval , vagy egy lisztbe mártott pohárral kiszaggatjuk , mint a fánkokat .Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kicsit kelni hagyjuk, kb 10 percig , majd szép aranyszínűre megsütjük.Mikor megsült forró vízbe mártjuk és cukrozott dióba forgatjuk és fogyasztjuk.Jó étvágyat hozzá!