Hozzávalók:
Hozzávalók a linzerhez:
8 dkg kókuszliszt
8 dkg kókuszzsír
1 ek eritrit
késhegynyi szódabikarbóna
1 db citrom reszelt héja
2 db tojás
2 ek víz
Piskóta:
3 db tojás
4 dkg eritrit
6 dkg kókuszliszt
Krém:
3 dl kókusztejszín
2 ek eritrit
vanília kivonat
2 db tojás sárgája
10 dkg kókuszzsír
Tetejére: kb 40 dkg gyümölcs
1 dl víz
fél dkg zselatin
1 tk eritrit
*
Elkészítés:
1.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőbe tesszük.
Ezt követően kerekre nyújtjuk, és gyümölcstorta sütő formába tesszük, úgy h kb 1 cm-es pereme is legyen.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
2.
A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojások sárgáját az eritritet, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a kókuszlisztet is.
Előmelegített sütőben egy kb 28 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
3.
A kókuszzsírt a tejszínt a tojások sárgáját, az édesítővel a vaníliával összemelegítem.
Kézi habverővel homogénre keverjük.
Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.
4.
A vízben oldjuk fel a zselatint, az édesítőt.
5.
A torta összeállításra: linzerlap, erre kerül a krém 2/3-a, piskóta, a krém maradéka gyümölcsök – ízlésesen elrendelve – zselatin réteg ecsetel óvatosan felhordva.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek