Hozzávalók:
Palacsintákhoz :
3 egész tojás
0,5 l tej
pici só
1 csomag vaniliás cukor
30 dkg liszt
3 dkg kakaó
Túrós töltelék :
25 dkg túró
1 vaniliás cukor
10 dkg cukor
2,5 dl tejszin
Pudingos töltelék :
6 dl tej
10 dkg cukor
2 csomag vaniliás puding
10 dkg vaj
piskótatallér
*
Elkészítés:
A 3 tojást elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a pici sót, vaniliás cukrot, a kakaóval elkevert lisztet.
Fél órát pihentetjük, majd 7 palacsintát sütünk belőle – kicsit vastagabb palacsinták lesznek mint általában.
A túrót kikeverjük a cukrokkal.
A tejszint habnak verjük majd hozzáadjuk a cukros túróhoz.
A tejből, cukorból és a 2 pudingporból szokásos módon pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a 10 dkg vajat is.
Megsütjük az első palacsintát, megtöltjük pudingos töltelékkel, feltekerjük és hűtőbe rakjuk.
Megsütjük a többi palacsintát és kezdjük tölteni : az 1.
palacsintára pudingos tölteléket teszünk és körberakjuk pisskótatallérral, befedjük a 2.
palacsintával, erre kerül a túrós krém, 3.
palacsinta, pudingos krém, 4.
palacsinta, túrós krém, 5.
palacsinta, pudingos krém, 6.
palacsinta – tehát van 2 sor túrós krém és 3 sor pudingos krém.
Aűtőben tárolt paéacsintát felvágjuk és diszitjük vele a tortát.