Hozzávalók:
23-24 db palacsintához:
45 dkg finomliszt
3 db tojás
9 dl tej
3 dl szódavíz
pici só, cukor
napraforgó olaj
*
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a sóval először kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, kisebb adagokban hozzáöntjük a tej felét, és mély tálban jól elkeverjük, Hozzáadjuk a többi folyadékot (szintén apránként, nem egyszerre), és habverővel jól kidolgozzuk, hogy csomómentes legyen. Kevéske olajat a tésztához adunk. Pihentetjük a tésztát (20 perc).
A felforrósított palacsintasütőt megkenjük leheletnyi olajjal, és egy levesmerőkanálnyi palacsintatésztát egyenletesen eloszlatunk benne, kissé forgatva a sütőt. Megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és ezt az oldalt is világosbarnára sütjük (ez már hamarabb megsül!). Következő sütés előtt ismét olajozzuk a sütőt.
Tálra tesszük a palacsintákat, majd ízlés szerint megtöltjük (lekvárral, kakaóval, pudingos krémmel, túrótöltelékkel), és feltekerjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.