Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) Miklós’ Universal mix liszt
1 bögre tej
3 db tojás
1-2 ek cukor
csipet só
5 dl olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Nem kell keleszteni, csak összekeverni, és máris lehet sütni!
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (lehet a robotgép habverőszárával) kisebb adagokban a lisztet, egy kicsit hűlni hagyjuk, végül egyenként belekeverjük a tojásokat.
Ezután az olajat felhevítjük.
Csak mérsékelt lángon süssük a fánkokat, mert nem szabad hirtelen sülniük!
Egy olajba mártott kanál segítségével adagoljuk a tésztát az olajba, majd süssük őket aranybarnára.
Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.