Hozzávalók:
Tésztához:
2 tojás
30dkg liszt
3-4dl tej
víz,vagy szénsavas ásványvíz
só
1/2dl olaj
Szükségünk lesz még:
fél kg burgonya
zsír a tepsi kenéséhez
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,karikára vágjuk,sózzuk.Egy kisebb méretű kizsírozott tepsibe rakjuk,elősötjük.Kb. 10-15perc.
Addig a hozzávalókból palacsintatésztát keverünk.Ahhoz,hogy sima tésztánk legyen,először mindig sűrű galuskaszerűre keverjük,úgy hígítsuk tovább a tejjel,vízzel.
Az elősütött burgonyára öntünk,annyit,hogy ellepje,majd visszatoljuk a sütőbe,és bő fél óra alatt szép pirosra sütjük.Félidőtöl mérsékeljük a hőt,nehogy leégjen.
Kívül ropogós,belül lágy,csodás végeredmény.A férjem savanyúsággal,én kristálycukorral megszórva fogyasztom.
A maradék tésztát süssük ki hagyományos módon,és töltsük kedvünk szerint.