Palacsinta káposztával és napon szárított paradics

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Palacsinta káposztával és napon szárított paradics

Recept leírás:

Hozzávalók:

A palacsintához:
0,5 kg liszt
5 tojás
kávéskanálnyi só, ugyanennyi édesítőszer
7 dl tej
3 dl szóda, vagy ásványvíz
1 dl étolaj
egy kevés rum
Tölteléknek:
1 fej káposztára
3 fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
alma, vagy körte szeletek
kevés almaecet,
2 dl száraz fehérbor
kevés csombor (borsikafű)
200 g napon szárított paradicsom

*

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk, majd besózzuk.
A 3 fej hagymát és a néhány gerezd fokhagymát apróra vágjuk.
Az almát, vagy a körtét is felszeleteljük.
Egy nagyobb fazékban (10 liter) forró olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát és 2 dl száraz fehérbort.
Köménnyel, csomborral, borssal fűszerezzük.
Ha van otthon, mehet bele egy kis kakukkfű is.
A palacsinta tésztát kikeverjük, majd kisütjük és megtöltjük a káposztás, paradicsomos keverékkel.

Palacsinta káposztával és napon szárított paradics

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Palacsinta káposztával és napon szárított paradics

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!