Hozzávalók:
8-9 ek. hajdinaliszt (hajdina kávédarálón ledarálva)
csipet só
1/2 mk. foszfátmentes sütőpor
1 ek. olivaolaj
1 tojás
1,5-2 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
házi lekvár (cukorbetegek is fogyaszthatják)
1 tk. holland kakaópor
2 tk. xilit
3-4 ek. kókuszzsír
*
Elkészítés:
A hajdinát ledarálom kávédarálón, hozzáadom a sót, sütőport, kicsit összekeverem, majd a tojást, olivaolajat, ásványvizet és habverővel simára keverem. Ne legyen túl híg, se túl sűrű a tészta. Egy kevés kokuszzsírt felolvasztok, felforrósítom egy kanál kókuszzsírral a palacsintasütőben, majd kimerem a tésztát. a tetejére egy kevés kókuszzsír és mikor már majdnem megsült az egyik fele, óvatosan alányúlok és tapadásmentesítem, majd egy lapostányér segítségével a palacsintasütőből megfordítom és vissza a palacsintasütőbe. Így sütöm szépen óvatosan a tésztát, 4 db lett. Az alsó palacsintákat lekvárral töltöttem, egymásra helyezve, a tetejét cukroskakaóval szórtam.
Elég laktató. Még aznap fogyasszuk el, másnap törhet a tészta.


