Palacsinta hajdinából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Palacsinta hajdinából

Recept leírás:

Hozzávalók:

8-9 ek. hajdinaliszt (hajdina kávédarálón ledarálva)
csipet só
1/2 mk. foszfátmentes sütőpor
1 ek. olivaolaj
1 tojás
1,5-2 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
házi lekvár (cukorbetegek is fogyaszthatják)
1 tk. holland kakaópor
2 tk. xilit
3-4 ek. kókuszzsír

*

Elkészítés:

A hajdinát ledarálom kávédarálón, hozzáadom a sót, sütőport, kicsit összekeverem, majd a tojást, olivaolajat, ásványvizet és habverővel simára keverem. Ne legyen túl híg, se túl sűrű a tészta. Egy kevés kokuszzsírt felolvasztok, felforrósítom egy kanál kókuszzsírral a palacsintasütőben, majd kimerem a tésztát. a tetejére egy kevés kókuszzsír és mikor már majdnem megsült az egyik fele, óvatosan alányúlok és tapadásmentesítem, majd egy lapostányér segítségével a palacsintasütőből megfordítom és vissza a palacsintasütőbe. Így sütöm szépen óvatosan a tésztát, 4 db lett. Az alsó palacsintákat lekvárral töltöttem, egymásra helyezve, a tetejét cukroskakaóval szórtam.
Elég laktató. Még aznap fogyasszuk el, másnap törhet a tészta.

Palacsinta hajdinából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Palacsinta hajdinából