Hozzávalók:
75 g gesztenyeliszt
25 g kókuszliszt
1,5 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
3 db tojás
¼ mk só
2 ek olaj a tésztába,
4-5 ek olaj a sütéshez.
Töltelék:
15 dkg gesztenyemassza
0,5 dl tejszín
1 ek rum
édesítő ízlés szerint
néhány szem eper vagy meggy, vagy valamilyen idénygyümölcs
*
Elkészítés:
Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Kicsit vastagabbak, mint a normál palacsinta, és egy kicsit lassabban is kell sütni, de megéri a ráfordított fáradságot!
A palacsintához a liszteket összekeverjük egy csipet sóval, a 3 db tojással, és apránként hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, az olajat, és simára keverjük.
Egy fél órára félretesszük pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
A gesztenyemasszát villával összetörjük, hígítjuk a tejszínnel, rummal, ízesítjük az édesítővel.
Az epreket kisebb darabokra vágjuk.
A fél óra letelte után egy evőkanálnyi olajat öntünk a palacsintasütőbe, jól felforrósítjuk és belemerünk egy merőkanálnyit a tésztából.
A tészta egy kicsit sűrűbb, mint a normál palacsintatészta, de ne hígítsuk fel, különben törni, szakadni fog, nehéz lesz megfordítani.
Kicsit lassabban is kell sütni, mint a normál palacsintát.
Miután kisütöttük a palacsintákat, megkenjük a krémmel, megszórjuk az eperdarabokkal, feltekerjük és meghintjük a tetejét édesítővel.
(8 db, 40 perc + pihentetés).


