Hozzávalók:
Pali tésztához: 1000 g
Töltelék: 1 üveg
25 dkg túró,fél citrom reszelt héjja,1,5 dl tejföl,cukor(4 evőkanál)
Étolaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A lisztbe bele ütjük a tojást, bele tesszük a citromhéjjat,szódabikarbónát, cukrot, étolajat , sót, és lazítjuk a szódával.
Elkészítjük a töltelékeket.A meggybefőttet ellenőrizzük ,hogy nincs benne mag,fel tesszük kicsit főni a levével együtt.Ha rottyant egyet lehúzzuk a tűzről és összemixeljük.Vissza tesszük a tűzre,bele tesszük a fahéjjat,cukrot. Összekeverjük a deci vízzel a keményítőt és be sűrítjük vele a meggylekvárunkat.Ha rittyant egyet élre tesszük hűlni,néha meg keverjük.
A túrót,citromhéjjat,cukrot ,tejfölt összedolgozzuk,mehetünk sütni.
Ez úton Köszönöm Patus Helénának a kiváló friss megylekvár receptjét!! 🙂
Ebből az adagból lett 36 db palacsinta.20db meggyes,16 túrós. Két palacvsinta sütővel sütöttem.

