Padlizsantekercsek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Haladó

Padlizsantekercsek

Recept leírás:

Hozzávalók:

Husgombocokhoz: 50 dkg

*

Elkészítés:

A daralthushoz valokat a padlizsan kivételével keverjuk jol össze,majd tegyük félre ,hogy az ízek összeérjenek kicsit.Kozben szeletelovel vagy egy jo éles kés segítségével szeleteljuk fel a padlizsánt hosszában,majd sózzuk es borsozzuk,es süssük világos zsemle színűre.Az ízesített daralthusbol készítsünk ovális fasirtokat ,majd forró olajban süssük pirosra.A megsult padlizsanra tegyünk 1 pirosra sult fasirtot,majd tekerjuk fel es fogpiszkaloval rögzítsük. En ugy keszitettem,hogy a husgombocok csak a felet tekertem padlizsanba a másik felet kisutottem es ugy tettem főzni a padlizsan tekercsek köze. Egy jénai tál aljába öntsük olajat,teritsuk szet a paradicsom karikakat az edény alján,erre a zúzott fokhagymát szórjuk,majd a padlizsantekercseket es a fasirtot is tegyük bele szepen egymás melle.Ontsunk ra kb 0,5-1 pohár vizet (2 dl) ,sózzuk,borsozzuk izles szerint. Nagy lángon forraljuk fel,majd kislángon letakarva kb 60-70 percig főzzük. Főzés kozben ne keverjuk,hanem csak razogassuk mint a töltöttkáposztát. Amig fo készítsük el a díszített: az apróra vágott paprikakat az olajon pirítsuk meg,majd keverjuk hozza az apróra vágott petrezselymet. Köretnek főtt rizst készítsünk. Tálalásnal a rizs es a padlizsantekercsek tetejere tegyünk a pirított paprikából,szórjuk meg petrezselyemmel es pirított fenyomaggal. Ha nagyon elfone a leve ,kevés vizzel pótoljuk A receptet egy kedves ismerosomtol kaptam.Koszonom Evi:).

Padlizsantekercsek

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Padlizsantekercsek

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!