Hozzávalók:
3 kg padlizsán
1 kg piros színű paprika
1 kg érett paradicsom
1 kg vöröshagyma
7-8 dl olaj
só,bors ,babérlevél
tartósitószer
*
Elkészítés:
-a padlizsánt megsütjük,megtakarirjuk, ledaráljuk
-a hagymát és a paprikát is ledaráljuk
az olajat felhevitjük,megpároljuk rajta a vöröshagymát
-mikor elfő a leve ,hozzáadjuk a paprikát
-azzal is elfőzzük
-amikor sülni kezd,beleadjuk a kis kockára vágott paradicsomot,amivel szintén előfőzzük
-végül hozzáadjuk a padlizsánt,a babérlevelet és krémessé kellően sürüre főzzük
-sózzuk,borsozzuk,tartósitószert adunk hozzá ( 1 kiskanál natrium benzoat )
azonnl üvegekbe szedjük,lezárjuk,szárazdunsztban hagyjuk kihülni