Hozzávalók:
Fél kiló darált sertés vagy szárnyas hús
1 db padlizsán
2-3 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
só, bors, oregano, bazsalikom, törött paprika
300 g sűrített paradicsom
1 kk cukor
2 ek olaj
0,5 dl víz
500 g penne tészta
*
Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk, majd az olajon megpároljuk. Levéve a tűzről hozzáadjuk a törött paprikát, a húst és a felkockázott padlizsánt.
Néhány percig együtt pirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vizet. Kb. 20 perc alatt készre főzzük, ezalatt kifőzzük a tésztát is. Vigyázzunk, hogy ne főljön túl!! A szószból egy kevéssel elkeverjük, majd a kivajazott tálba beletesszük a tészta felét, erre a szósz felét, majd megint egy-egy réteg, végül a sajtot ráreszeljük. 180-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Csípős paprikakrémmel vagy chilivel pikánsabbá tehetjük.