Hozzávalók:
2 szép nagy hosszúkás ( ha lehet egyforma ) padlizsán
50 dkg darált hús ( marha hús… nekem disznóhúsom volt és azzal is finom lett )
3-4 gerezd fokhagyma
só,sors, pici őrölt kömény
kevés oliva olaj
burgonya
*
Elkészítés:
a darált húst fűszerezzük + a fokhagymát bele reszeljük ,ha nagyon száraz a hús kevés olivaolajjal meglocsoljuk és kis egyforma pogácsákat formálunk belőle majd ellapítjuk úgy hogy kb. akkorák legyenek mint a padlizsán karikák
-a padlizsánt meghámozzuk de úgy hogy csikokat hagyunk rajta
-3-4 cm vastagra karikázzuk
-veszünk egy hurkapálcát és kezdjük sorakoztatni ..
-padlizsán,pogácsa ,padlizsán pogácsa ….addig még él nem fogy a hurkapálca fogja majd össze
-tepsibe helyezzük alá kevés olivaolajat locsolunk
-ráhelyezzük a padlizsánokat meglocsoljuk oliva olajjal
-mellé burgonyát helyezünk négybe vágva
-megszorjuk ,borsal sóval és kevés pirospaprikával
-meglocsoljuk kevés olajjal
-35-40 percig sütjük