Hozzávalók:
3 közepes padlizsán
1 tojássárgája
1 evőkanál mustár
só
feketebors
1 hagyma
150 ml olaj
1 kiskanál citromlé
fokhagyma (én nem teszek bele)
*
Elkészítés:
A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadom a az olajat és citromlevet.
A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és kézimixerrel simára turmixolom majd hozzáadom az előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom .
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.