Padlizsánkrém (vineta)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Padlizsánkrém (vineta)

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 közepes padlizsán
1 tojássárgája
1 evőkanál mustár

feketebors
1 hagyma
150 ml olaj
1 kiskanál citromlé
fokhagyma (én nem teszek bele)

*

Elkészítés:

A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját  elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadom a az olajat és citromlevet.
A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és kézimixerrel simára turmixolom majd hozzáadom az  előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom .
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.

Padlizsánkrém (vineta)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Padlizsánkrém (vineta)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!