Padlizsánkrém

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db jó kövér, fényes héjú padlizsán
1 db tojás nagyságú vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1 dl extra szűz olivaolaj vagy napraforgó olaj
1/2 citrom leve
1/2 mk. bors
1 ek majonéz

*

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, töröljük szárazra, majd vékonyan kenjük be olajjal, szúrkáljuk meg egy fogpiszkálóval,  tegyük egy tepsibe vagy jénaitálba és egy óra alatt süssük meg.
Kihülés után hámozzuk le a héjját, tegyük bele egy turmixgépbe, öntsük hozzá az olajat, tegyük bele a hagymákat, borsot, sót, citromlevet, majonézt lés jól forgassuk át.
Pirítóskenyérrel tálaljuk.

Padlizsánkrém