Pácolt sült oldalas

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Pácolt sült oldalas

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg. sertésoldalas egészben,
fokhagyma ízlés szerint, (én 6-8 gerezdet szoktam belenyomkodni)
nagy szemű tengeri só,
frissen őrölt bors,
őrölt piros paprika,
kevés étolaj,
kevés reszelt citromhéj (szárított)

*

Elkészítés:

A húst többször átmosom, majd leitatom.
Rövid, vékony pengéjű késsel lyukakat szúrok az oldalasba, majd minden lyukba hosszában félbevágott fokhagymagerezdet nyomok.
Ezt addig folytatom, míg a fokhagyma el nem fogy.
A húst enyhén átkenem étolajjal, esetleg sertészsírral, így a rászórt fűszerek jobban tapadnak meg rajta.
Vágódeszkára szórom a fűszereket, majd minden oldalán beleforgatom a húst.
Ezután át is kenem, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből.
Legvégén megszórom durva szemű sóval, majd fedeles edényben legalább egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap alufóliával letakarva sütőbe teszem, (nem szükséges előmelegíteni) és a hús puhulásáig sütöm.
Villával, vagy hústűvel ellenőrzöm az állapotát.
Legvégén rövid időre leveszem a fóliát, hogy a hús teteje enyhén megpiruljon.
Fél órát fóliába csomagolva pihentetem szeletelés előtt.
Így az ízek visszaszivárognak a húsba, és omlósabb, finomabb is lesz.

Pácolt sült oldalas

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pácolt sült oldalas

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!