Pácolt sűlt hal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kriszta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

12

Nehézség

Könnyű

Pácolt sűlt hal

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db.megtisztított kárász vagy keszeg
Pácoláshoz:
só, bors, Kotányi halfűszer keverék, őrölt paprika, borsika fű, olivaolaj.
Felforrosított olaj a sűtéshez.

*

Elkészítés:

A megtisztított, besozott halakat vízben átmossuk, majd beírdaljuk, átvágva a gerincet, 3-4 helyen.
Egy tálcára fogjuk rakni, de előtte a tálcára kevés oliva olajat locsolunk a halak alá.
A hal mindkét oldalát és belső hasűregét befűszerezzűk: pici sóval. borssal, pirospaprikával, borsika fűvel, végül  Kotányi halfűszerrel.
Egymás mellé rakjuk a tálcára, és ismét locsolunk olívaolajat a halszeletekre.
Alufoliával lefedve egy éjszakára hűtőben tároljuk.
Másnap felforrosított olajban, egyenletesen, közepes lángon, kisűtjűk a halakat, mindkét oldalát fedőalatt kb.4 percig.
A hal íze a nyári sűtődék emlékét idézi majd bennűnk.

Pácolt sűlt hal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pácolt sűlt hal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!