Pácolt, sörös csülök

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Pácolt, sörös csülök

Recept leírás:

Hozzávalók:

2,5 kg. csontozott csülök,
kevés csilipehely,
só, őrölt bors,
5 – 6 gerezd fokhagyma,
2 dl. sör,
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, beleforgatjuk a szétnyomott fokhagymába, megborsozzuk, ráöntjük a sört, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap az előző este bepácolt csülköt tepsibe tesszük, a páclét is rácsorgatjuk, majd megszórjuk ízlés szerint csilipehellyel.
Lefóliázva sütjük addig, míg a hús meg nem puhul, majd a fóliát levesszük róla, és készre sütjük.
Ilyenkor praktikus, csak felső sütést használni.
Sütés közben időnként kanállal megöntözhetjük a csülök tetejét a keletkezett lével.
A sör alkoholtartalma addigra elpárolog, csak az enyhén kesernyés aromája marad.
Addig sütjük, amíg a bőre kicsit meg nem pirul.
Ünnepi vacsorának ajánlom, salátával tálalva.
Majonézes, tejfölös saláták illenek hozzá.
Hidegen fogyasztható.

Pácolt, sörös csülök

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pácolt, sörös csülök

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!