Pácolt húsok tárcsán sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Pácolt húsok tárcsán sütve

Pácolt húsok tárcsán sütve

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         1 leselejtezett boronatárcsa
·         2 kg szeletelt hús (sertéstarja, csirkemell, pulykamell, vagy akár kicsontozott
·          1 fej  fokhagyma
·         2 kk  mustár
·         1 mk őrölt bors
·         1-2 fej vöröshagyma
·         só
·         sült csirke fűszerkeverék
·         grill fűszerkeverék
·         2 kg sütni való  burgonya
·         3/4 l olaj
0,5 dl sör

*

Elkészítés:

1.    A megmosott hússzeleteket kiklopfoljuk.
2.    A sört összekeverjük a mustárral,  és a fokhagymával. Majd besózzuk a húst, megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel,ha más fajta a husi lehet több féle fűszerrel is  egy tálba egymásra tesszük, karikára vágott vöröshagymát teszünk a rétegek tejére.
3.    Amikor elfogyott a hús, ráöntjük az előzőleg  elkészített sörös löttyöt, amit nevezhetünk páclének is.
4.    Befedjük, és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
5.    Másnap, amikor megjöttek a vendégek elővesszük a krumplit, megpucoljuk  és karikára vagy hasábra vágjuk
6.    A boronatárcsa alatt tüzet rakunk, a közepébe beleöntjük az olajat, amikor forró a tárcsa, a húst a tárcsa szélére tesszük, az olajban kisütjük a krumplit.
7.    Bármilyen salátát készíthetünk hozzá.
én ezzel készítettem
http://www.receptabc.hu/recept/szines_salata_fokhagymas_kefires_ontettel__9230
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pácolt húsok tárcsán sütve