Páclében főtt töltött fasírt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Páclében főtt töltött fasírt

Recept leírás:

Hozzávalók:

Először a páclét készítjük el.
Páclé:
1,1/2 l. ( másfél l.) vízbe beleteszünk,
4 db. babérlevelet,
1 szál tisztított összevágott sárgarépát,
1 szál tisztított összevágott petrezselyemgyökeret,
1 kisebb tisztított vöröshagymát,
1 jó csipet zeller zöldet,
1 jó csipet petrezselyemzöldet,
1 ek. sómentes vegyes s
10-15 szem egész fekete bors
Feltesszük takaréklángra, amíg a fasírtot elkészítjük.
Hozzávalók fasírt:
1 kg. sertéslapocka , vagy darált hús
1 tk. só
1 tk. bors
1/4 db. vöröshagyma
7 dkg. zsemlemorzsa
2 db. nyers tojás
Töltelék:
6-8 db apró csemege uborka
5-6 db. főtt tojászárított zöldségkeveréket,

*

Elkészítés:

A húst a hagymával ledaráljuk, a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, kétfelé vesszük, a felét egy tálcára terítjük, rárakjuk a főtt tojásokat, mindkét oldalát kirakjuk apró csemege uborkával, rátesszük a maradék húsmasszát. egy tiszta vászon zsákba óvatosan beletesszük, összefogjuk és a páclébe tesszük.
Ha felfőtt a lé, takarékra vesszük és 30 percig egyik oldalt, másik 30 percig pedig a másik oldalt főzzük, amikor letelt az idő, kivesszük a léből, hűtjük és szeleteljük.
Kihűlve, hidegtálakhoz kiváló,vagy önálló fogásként is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!

Páclében főtt töltött fasírt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Páclében főtt töltött fasírt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!