Hozzávalók:
2 kg pacal
2 gerezd fokhagyma
2 közepes nagyságú vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
2 evőkanál zsír
2 teáskanál só
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál őrölt bors
babérlevél 1/2 db.
őrölt paprika 2 evőkanálnyi.
*
Elkészítés:
A pacalt bő forró vízben megabáljuk / fél órán át/,hideg vízben hűtjük, feldaraboljuk.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomón, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
A zsírt felmelegítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd beletesszük a paprikát, paradicsomot, fokhagymát.Összefőzzük.Félrehúzzuk, beletesszük az őrölt paprikát, a pacalt, felöntjük vízzel,fűszerezzük.Mindig csak kevés vízzel pótoljuk.A palackos gázzal működő gázon 3 óra alatt puhult meg.1/2 dl bort is önthetünk hozzá.Köménymagos főtt krumplival szoktuk fogyasztani.