Pacalpörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Pacalpörkölt

Recept leírás:

Hozzávalók:

•    1 kg tisztított és szeletelt pacal
•    2 nagy fej vöröshagyma
•    3 gerezd fokhagyma
•    1 db zöldpaprika
•    2 dl paradicsomlé
•    ½ tk örölt kömény
•    1 tk majoranna
•    2,5 tk só vagy ízlés szerint
•    2 tk pirospaprika
•    ízlés szerint Erős Pista
•    olaj
•    1 szál zeller
•    1,5 tk liszt
•    Átforraláshoz 2 db babérlevél

*

Elkészítés:

1.    Általában mirelit pacalból és kuktában készítem, melyet felengedés után átmosok, majd babérleveles vízben átforralom. Ezt a levet leöntöm, a pacalt hideg vízzel leöblítem.
2.    A felaprított vöröshagymát az aprított zöldpaprikával megdinsztelem, a zeller kivételével beleteszem az összes fűszert, a paradicsomlét. Amikor forr, belerakom a pacalt, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, lezárom a kuktát és 1 órát puhára főzöm.
3.    A kuktának olyan tulajdonsága van, hogy nem fő szét benne semmi, tehát a pörkölt nem lesz szaftos, ezért átteszem egy lábasba és ott főzöm tovább, de beleteszem már a zeller levelet is. Klasszul sűrűsödni fog a leve, de vigyázzunk ne süssük szaftjára! Kell, hogy bő szaftja maradjon. A lisztet pici vízben elkeverem, és a pacalhoz öntöm. Egyet rottyan és készen is van.
4.    Hagymás petrezselymes vagy köményes főtt krumplival tálalom.

Pacalpörkölt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pacalpörkölt