Hozzávalók:
1 kg pacal (előfőzött, mirelit)
2 fej hagyma
2 evőkanál zsír
1-1 paprika és paradicsom , vagy 1 evőkanál ÉdesAnna és 1 dl paradicsomlé
1 teáskanál porpaprika
só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
1 teáskanál paprika pehely ,vagy egy kevés ErősPista
*
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
Mi házi tyúkzsírt használtunk hozzá, gyönyörű sárga és fínom.
Ha friss paprikát és paradicsomot használunk, azokat is felkockázzuk és a paprikát a hagymával együtt párolom.
Beleteszem a köményt, borsot, majd a porpaprikát.
Kicsit átforgatom, majd ráteszem a paradicsomot és egy picike vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
( Ha ÉdesAnnával és paradicsomlével készítjük, akkor az üveges hagymára rátesszük a borsot, köményt, porpaprikát, majd ezután teszem hozzá az annát és öntöm rá a pradicsom levet.)
Mikor összerottyan a paradicsom, mehet rá a pacal.
felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, hozzá teszem a paprika pehelyt(ai nem szereti,hogy csíp, el is hagyható) majd körülbelül 2 és fél óra alatt készre főzzük.
Mikor megfőtt a felesleges levét elfőzzük.
Petrezselymes krumplival kínálom.
Jó étvágyat hozzá!