Óvári sertésborda.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Óvári sertésborda.

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 szelet karaj,
30 dkg. szeletelt gomba,
15 dkg. reszelt sajt, (óvári, vagy más félkemény sajt)
1 kisebb fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
6 szelet gépsonka,
kevés liszt,
só, őrölt bors,
kevés liszt,
olaj a sütéshez, és a raguhoz.

*

Elkészítés:

A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
A kikloffolt hússzeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük.
A hússzeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, a sonkaszeletet, a reszelt sajtot vékony rétegben, és kivajazott sütőtálban, vagy tepsiben addig sütjük, míg azok rá nem pirulnak. Ízlés szerint kevesebb – több raguval, sajttal is készülhet.
Hagymás petrezselymes burgonyával, krumplipürével, vagy párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Az étel a nevét a sajtról kapta. Más félkemény sajttal  (ementáli, trappista) is készülhet. De az már nem óvári!

Óvári sertésborda.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Óvári sertésborda.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!