ÓVÁRI SERTÉSBORDA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

ÓVÁRI SERTÉSBORDA

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
8 vékony szelet kicsontozott sertésborda
só, bors, 2 ek.liszt
10 dkg gépsonka
8 szelet óvári sajt

*

Elkészítés:

Az előkészített hússzeleteket meghintjük sóval és borssal, lisztbe forgatjuk. 1 ek.vajjal felforrósítjuk az olajat, mindkét oldalukon elősütjük benne a hússzeleteket és sütőedénybe fektetjük.
Egy másik serpenyőben a maradék 1 ek. vajban megpirítjuk a gombát, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül arányosan elosztva a hússzeletekre púpozzuk.
A sonkaszeleteket félbevágjuk (vagy csíkokra), betakarjuk vele a pirított gombát, majd tetejükre fektetjük a sajtot.
Alufóliával letakarva 10-15 percgig sütjük, majd fedetlenül néhány percig, hogy a sajt kissé megpiruljon.
Rizzsel tálaljuk.
Ha a pecsenyelét is hasznosítani szeretnénk, öntsünk rá 2 dl félszáraz vörösbort, felére beforraljuk, tetejéről leszedjük a zsíradékot, és csészébe szűrjük. A húst lapos tálra rendezve, a mártás kíséretében tálaljuk. Ebben a formában párolt zöldséggel is köríthetjük. 🙂 NAGYON FINOM ÉTEL ÉS LÁTVÁNYOS!

ÓVÁRI SERTÉSBORDA

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

ÓVÁRI SERTÉSBORDA