Hozzávalók:
Hozzávalók: 30 dkg sima liszt, 2 db tojás, 1 tk só, 1,5 – 2 dl szódavíz, ( vagy sör) 1 dl tej
Mártás: 20 dkg bacon szalonna, 2 ek olaj, 20 dkg reszelt sajt, (lehet füstölt is aki)2 dl főzző tejszín, só, bors, szerecsedió, ízlés szerint, 1 fej közepes vöröshagyma, 3 ek vaj
*
Elkészítés:
Elkészítése: Nokedlit sós lobogós vizbe ki főzzük, majd leöblitjük A mártáshoz a bacont felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
A pirított bacont kiszedjük az edényből és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hámozott és aprított hagymát.
A megpirított hagymához hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.
Kb 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a sajtot és olvadásig főzzük.
Ha a sajt elolvadt, akkor beleforgatjuk a nokedlit és a bacont is.
A bacoből tehetünk félre a tálaláshoz.