Hozzávalók:
2 tojás
8dkg vaj
8dkgcukor
15dkgliszt
fél csomag sütőpor
5-6evőkanál tej
Túrókrémhez: 50 dkg
2dl joghurt
1 csomag vaniliás cukor
10dkg cukor
1 citrom
1 dkg zselatinpor.
*
Elkészítés:
A tojásokat a vajjal és a cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet a sütőport a tejet és dolgozd össze alaposan.A masszát símítsd kivajazott ,liszttel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180fokon 15-18perc alatt süsd meg.
Eközben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át szitán keverd simára a joghurttal.Ízesítsd cukorral , vaniliáscukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével. A zselatint kevés vízben oldd fel langyosítsd meg és forgasd a túrókrémbe. A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon és tedd a hűtőszekrénybe . Ha megdermed a tetejére barackszeleteket díszítsd.
A tortazseléport szórd a baracklébe és a leírás szerint elkészítve öntsd a torta tetejére. Ha ez is megdermedt, forró vízben mártott késsel lehet szeletelni a tortát.