Hozzávalók:
Piskóta:
3 tojás sárgája, 12 dkg cukor,3 ek. olaj, 1 ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
A krém:
» 50 dkg túró
» 2 dl joghurt
» 1 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg cukor
» 1 citrom
» 1 dkg zselatinpor
» A tetejére:
» 50 dkg őszibarack (v. egy doboz őszibarack befőtt)
» 3 dl szűrt baracklé
» 1 csomag tortazselépor
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tortaformában vagy tepsiben tű próbáig sütjük. /egy közepes nagyságú tepsihez való/
Az áttört túróhoz keverjük a joghurtot, a cukrokat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Egy pár szem barackot összekockázva belekeverhetünk a krémbe. A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd ezt is a túrós krémhez keverjük, és az egészet a tésztalapra kenjük. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a felszeletelt barackkal díszítjük. A zselét a baracklében főzzük meg, majd egyenletesen eloszlatjuk a tortán.
Tejszínhabbal kínálhatjuk. Jó étvágyat !