Hozzávalók:
8 szelet hús (lehet sertéskaraj, pulykamell, csirkemell)
8 db felezett őszibarack befőtt
10 dk reszelt sajt
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
margarin
fehérbor
tejszín
*
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezzük, lisztben megforgatjuk. és serpenyőben hirtelen mindkét oldalán megsütjük.
Egy margarinnal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük a hússzeleteket.
Mindegyik szelet hús tetejére teszünk egy fél őszibarackot .
Egy kevés fehérbort és főzőtejszínt öntünk alá, és alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben puhára pároljuk.
Végül a fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.


