Hozzávalók:
1 tábla jó minőségű étcsokoládé
20 dkg porcukor
1 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
2szép őszibarack 10-12 gerezd
10 dkg darált keksz
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
2 csepp rum
Krém:
20 dkg cukor
1 dl tejszín
Máz:
1 tábla jó minőségű tejcsoki
5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
*
Elkészítés:
Elkészítés
Először víz gőz felett felolvasztjuk a tábla ét csokit, közbe hozzáadunk pár evőkanál tejszínt,a pépesített barackot a cukrot a kakaóport óvatos folyamatos keveréssel a tojás sárgáját és a vajat végül a keksz darálékot a két csepp rummal és a maradék tejszínt . Előveszünk egy számunkra tetszőleges formát és ebbe beletöltjük az olvasztott csokit. Hütőbe rakjuk megszilárdulni.
Elkészítjük a karamell krémet: Olvasztunk 20 dkg cukrot, amikor már teljesen elolvadt hozzáadjuk a tejszínt. Hagyjuk kihülni. A megszilárdult csokira tesszük a karamellkrémet, ezután is hütőbe tesszük.
Felolvasztjuk a tejcsokit gőz felett és egy kis vajjal és cukorral simára keverjük , a hütőből kivesszük a pralinékat, és bevonjuk evvel a mázzal. Ha már ki lehet szedni a pralinékat, akkor mignon papírba rakjuk és hűtőbe tároljuk Nagyon finom saját receptem próbáljátok ki.