Hozzávalók:
28 cm-es piskótaformához:
8 db tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
1 doboz őszibarack konzerv,
3 csomag vaníliás pudingpor,
1 csomag zselatin. (100 g.)
kevés vaj, a forma kenéséhez
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát kivajazzuk !
Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Tűpróba !
A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot.
A töltelékhez felét használjuk fel.
Rákenjük a szétvágott piskótára, és apró őszibarack darabokat szórunk bele.
( előzőleg, a legszebbeket kiválogattuk a díszítésre, a tetejére ) A felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre, majd arra is pudingot terítünk, később a torta oldalát is bevonjuk pudinggal.
Ráhelyezzük a díszítésre szánt őszibarack darabokat, vagy szeleteket, és eligazítjuk.
Az őszibarack szirupjából, és zselatinból, a használati útmutató alapján főzetet készítünk, (szükség szerint a szirupot vízzel hígítjuk) és egyenletesen rácsorgatjuk az őszibaracktortánk tetejére.
Mielőtt a puding megdermedne, spatulával körbeigazítjuk, majd hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.