Hozzávalók:
4 db tojás, 4 kanál porcukor, 3 kanál liszt, 1 kanál kakaópor, 1/2 sütőpor.
krém: 1 l tej, 2 vanilia puding, 2 kanál étkezési keményítő, 8 kanál cukor, 1 mokkáskanál vaniliavelő, 1/2 l habtejszín, 1 tasak zselatin, őszibarack a tetejére 2 db, és 2 db a krémbe.
*
Elkészítés:
4 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon.
( tojásfehérjét felverni a sárgáját a cukorral kikeverni habosra, majd a kettőt összekeverni óvatosan a lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverve hozzákeverni.
) Sütőpapírt tettem a piskotaforma aljára, előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt megsül ( tűpróba ajánlatos ) Ha kihűl egy nagy tálcára teszem és visszarakom a karikát rá.
A pudingokat és a cukrot, a 2 kanál étk keményítővel összekeverem és a tejben állandó keverés mellett megfőzöm.
Ha kihűlt 1/2 l.
habtejszínt felverek és a pudinggal összekeverem.
Apró kockára vágott őszibarackot keverek a krémbe és beletőltöm a piskóta tetjére, lehűtőm.
Közben a tortasütő alját kebélelem alufóliával és kirakom az őszibarack szeletekkel és ráöntöm a zselatint ( ami 1 tasak zselatin és őszibarack ivólékb 1/2 dl és 1/2 dl víz keveréke, ezeket összemelegítem, éppen forrpontig, majd ha hül, rákanalazom a barackra és azt is lehűtöm.
Ha kellően megszilárdúlt az is meg a krém is akkor a tetejére helyezem, Annyira finom lett 10 percen belül az egész elfogyott !
Hatalmas sikere volt!