Hozzávalók:
4 csirkecomb
1 evőkanál grillcsirke- fűszerkeverék
4 evőkanál olaj
40 dkg őszibarackbefőtt
1,5 evőkanál vaj
1 evőkanál méz
1 citrom leve és héja
2 tasak gyorsrizs
*
Elkészítés:
1 ,
A csirkecombokat grillcsirke- fűszerkeverékkel fűszerezzük.
A sütőt előmelegítjük 200’C- ra.
A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, kevés vizet öntünk alá, és sütőben 30-35 percig sütjük.
Közben saját levével locsolgatjuk.
Az elején sütőpapírral lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.
2,
A barackokat lecsepegtetjük, húsukat cikkekre vágjuk.
Megolvasztjuk a vajat a mézzel, rátesszük a barackokat, és 2-3 percig összepároljuk.
Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, összeforgatjuk.
3,
A rizst a csomagoláson előirtak szerint megfőzzük , lecsepegtetjük, és a maradék olajon megforgatjuk, hogy pergős legyen.
4,
A sütési idő lejárta előtt, leszedjűk a sütőpapírt , a húsra – mellé szedjük a barackokat, addig sütjük míg ropógós piros, nem lesz a csirke.