Őszibarack rostos ivólé (Csildi befőz )

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Őszibarack rostos ivólé (Csildi befőz )

Őszibarack rostos ivólé (Csildi befőz )

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 kg. őszibarack
3 liter víz
2 tk mézeskalács fűszerkeverék (Toldi fűszer )
20 dkg cukor kilónként ,de ez is ízlés dolga
1 tk citromsav
1 fél kávés kanál  Na –benzoát

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A barackot megtísztítom héját levágom
majd nyersen turmixolom ,a hozzávalókat összekeverem,majd felforralom .
Ha azt látjuk nem ígényel annyi vízet vagy rostosabban szeretjük akkor kevesebbet is tehetünk bele.Ugyanígy a cukor is ki milyen édesen szereti ,van aki nem is tesz bele semmit ,persze attól is függ mennyire édes a gyümölcsünk.
Az üvegeket csírátlanítom ,kimosom és még egyszer forró ecetes vízzel átöblítem .
Üvegbe töltöm majd száraz dunsztba teszem.
Nagyon finom  ízletes  rostos levet kapunk .
Ebből az adagból 4,5 Liter mennyiség lesz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Őszibarack rostos ivólé (Csildi befőz )