Őszibarack likőr

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Őszibarack likőr

Őszibarack likőr

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg őszibarack
25-30 dkg cukor
1 cs puncs italhoz való fűszerkeverék
1 db 1,7 él-es befőttes üveg csavaros tetővel
4 dl pálinka vagy vodka
1 cs vaníliás cukor vagy ha van odahaza vanília rúd, akkor egy fél ketté hasítva

*

Elkészítés:

A barackot megmossuk, kimagozzuk és felfdaraboljuk.
Az üvegbe rakjuk cukorral rétegezve, rátesszük a vaníliás cukrot.
Beleöntjük a fűszerkeveréket és felöntjük a pálinkával.
Az üvegek ne öntsük telhjesen tele, mert a gyümölcs és a cukor is fog levet engedni.
Amíg a cukor teljesen felolvad, naponta rázzuk össze az elegyünket. Ezután elég 2-3 naponta megmozgatni.
6 hétig érleljük, majd leszűrjük és így üvegekbe tölrtve akár azonnal is fogyasztható, de minél tovább érleljük a leszűrt likőrt, annál finomabb lesz. A gyümölcsöt fogyaszthatjuk naturvban, de vigyázat, nagyon ütős. Használhatjuk süteményekhez, bólébe, gyümölcssalátába, stb.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Őszibarack likőr