Hozzávalók:
1 kg őszibarack
25-30 dkg cukor
1 cs puncs italhoz való fűszerkeverék
1 db 1,7 él-es befőttes üveg csavaros tetővel
4 dl pálinka vagy vodka
1 cs vaníliás cukor vagy ha van odahaza vanília rúd, akkor egy fél ketté hasítva
*
Elkészítés:
A barackot megmossuk, kimagozzuk és felfdaraboljuk.
Az üvegbe rakjuk cukorral rétegezve, rátesszük a vaníliás cukrot.
Beleöntjük a fűszerkeveréket és felöntjük a pálinkával.
Az üvegek ne öntsük telhjesen tele, mert a gyümölcs és a cukor is fog levet engedni.
Amíg a cukor teljesen felolvad, naponta rázzuk össze az elegyünket. Ezután elég 2-3 naponta megmozgatni.
6 hétig érleljük, majd leszűrjük és így üvegekbe tölrtve akár azonnal is fogyasztható, de minél tovább érleljük a leszűrt likőrt, annál finomabb lesz. A gyümölcsöt fogyaszthatjuk naturvban, de vigyázat, nagyon ütős. Használhatjuk süteményekhez, bólébe, gyümölcssalátába, stb.


