Hozzávalók:
6 kg őszibarack (tiszta súly, tehát pucolva, kimagozva),
1 kg kristálycukor,
1 és egy negyed cs. Lucullus Befőtt tartósító,
2,3 l meleg víz
*
Elkészítés:
A barackot jól megmossuk, lecsepegtetjük.
Az ép, szép héjú barackokat az Új Generációs Előkészítő Késsel félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Ezekből lesz az a kompót, amit héjastól teszünk el.
A hibás héjú barackokat szép vékonyan meghámozzuk, kettévágjuk, magját eltávolítjuk.
Mikor végeztünk a barack tisztításával, magozásával, a cukrot és a befőtt tartósítót összekeverjük egy lábosban, vagy fazékban, majd hozzáöntjük a meleg vizet. Addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik, majd felforraljuk.
A TW Közepes Szűrő segítségével egy adag barackot a forró szirupba teszünk, és addig főzzük csak, míg gyöngyözni kezd a szirup. Ekkor kiszedjük a szűrővel, beletesszük a 2,5 l-es Ovális Tálalómesterbe, hogy a szirup le tudjon csepegni a tál aljába. Betesszük a szirupba a következő adag barackot. Amíg az fő, addig a kész barackokat, a jól kimosott és a KoMiTo Sol Putz-al befújt üvegekbe rakjuk. Az üvegek alját néhányszor a tenyerünkhöz ütjük, hogy eligazodjanak a barackok és minél kevesebb üres hely maradjon.
Ezt addig ismételjük, amíg az összes eltenni való barackunk el nem fogy.
Mikor mind üvegben van már, a szirupot újra felforraljuk és a Mesterfogás Merőkanállal a barackokra merjük a forró szirupot.
Az üvegek tetejét is befújjuk a Putz-al, és lezárjuk az üvegeket. Szépen fejre állítjuk őket és úgy hagyjuk pár percig, majd visszaforgatjuk és a kompótokat szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Elkészítéséhez Javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Előkészítő Kés,
TW Közepes Szűrő,
Óriás Kelesztő,
4 l-es és 2,5 l-es Tálalómester,
Mesterfogás Keverő,
Mesterfogás Merőkanál
KoMiTo Sol Putz:Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.