Hozzávalók:
Hozzávalók:
Padlizsánkrém – alaprecept
4 közepes nagyságú padlizsán
1 nagy fej fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj vagy étolaj
Frissen őrölt feketebors és só ízlés szerint
*
Elkészítés:
Padlizsánkrém – alaprecept
4 közepes nagyságú padlizsán
1 nagy fej fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj vagy étolaj
Frissen őrölt feketebors és só ízlés szerint
A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem.A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. ( ez a barna színű padlizsánkrém)
A sárgás színűt ugyan így csináltam csak sütöttem hozzá 4 db piros színű
kápia paprikát. Padlizsánkrémbe nincs tartósító, minden üveg tetejére még öntök olajat és úgy csavarozom le ez teljesen .
Őszibarack befőtt A barackot most daraboltam mert nem magba váló volt a barack.
A barackot megtisztítom a héjától felvagdalom és tiszta lecsurgatott üvegbe rakom. Minden 7 dl üvegre teszek 3 EK cukrot ( a kisebb üvegekre kevesebbet) és felöntöm az üvegeket hideg vízzel minden üvegre teszek egy pici késhegynyi natriun- benzoát, csavarral jól lezárom egy edénybe belerakom az üvegeket felöntöm langyos vízzel és felfövéstől olyan 10 percig főzöm, majd szára dunsztba hagyom kihűlni.