Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg cukor,
- 20 dkg zsír,
- 2 dl tej,
- 2 tojás sárgája,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 80 dkg liszt,
- 1cs sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- ½ l tej
- 30 dkg cukor,
- 15 dkg dió
- 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma),
- 2 ek. sárgabarack lekvár, + a tésztagolyók kikapart belseje.
Diszités:
- Tojás fehérjék enyhe habbá verve
- étel színezők: zöld, málnapiros + citromsárga=narancssárga.
Összegyúrom a tésztát, és bő 1 órára a hűtőbe teszem. Nem veszem elő mindet egyszerre, csak kb. 1/3-onként, hogy ne melegedjen fel a tészta. Kicsi, kb. diónyi golyókat gyúrok belőle, és zsírozott tepsiben sütöm, előmelegített, 200 fokos sütőben, kb. 20 percig. Ebből a mennyiségből kb. 100 db kisebb golyó lesz.
Miután megsült, egy éles szélű kiskanállal óvatosan kivájom a golyók alját/belsejét. Vigyázat, könnyen törhet! (ezért jobb még langyosan kivájni).
Megtöltöm a töltelékkel a barackokat, majd jöhet a külső színezés. zöld, málnapiros + citromsárga=narancssárga . Enyhén felverjük a tojás fehérjéket ,ebbe rakjuk a színeket és ecsettel kenjük rá a barack színeit .Majd kristálycukorba hempergetjük őket.
Bukszus levelével lehet díszíteni.


