Hozzávalók:
2 kg Őszibarack
1 kg alma
1 kg cukor
3: 1 dzsemfix
6 kisebb befőttes üveg
*
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítom,megpucolom a héjától.
Barackot kimagozom,
Apróra felvágom
Az edény aljára épp egy csepp vízet teszek amíg a gyümölcsök nem főnek ne égjen oda.
Felteszem főni,addig kevergetem amíg nem enged levet.
Ráöntöm a megfelelő mennyiségű cukrot kinek ízlése szerint de a gyümölcs édességétől is függ.
Puhára főzöm.
Amikor finom puha,botmixerrel pürésítem,egy-egy darabka ,maradhat benne.
Ekkor félrehúzom az edényt,belerakom a dzsemfixet,majd evvel felforralom és még forrástól + 15 percet.
A fertőtlenített forró esetes vízzel átmosott üvegeket tepsire rakom,ami bírja a forró lekvárt.
Ebbe forrón szedem ki a lekvárt,rázárom szorosan a kupakot és 5 percre fejre állítom.
Ezután száraz helyre teszem, meleg pokróccal betakarom és itt hagyom teljesen kihűlni.
A maradék kóstoló szerint nagyon finom lesz.